GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Positivt besked för a-traktorungdomar: Överklagan avslagen

Föreningen Motorburen ungdom Öland ser ut att äntligen få sin lokal. Länsstyrelsen har avslagit ett överklagande från en granne.
Färjestaden • Publicerad 9 september 2021 • Uppdaterad 10 september 2021
Positiva besked för a-traktorungdomarna i Färjestaden med omnejd.
Positiva besked för a-traktorungdomarna i Färjestaden med omnejd.Foto: Magnus Anderberg

I början av juni överklagade en närboende Mörbylånga kommuns beslut om ett tidsbegränsat bygglov till länsstyrelsen. Den överklagande menade bland annat föreningslokalen skulle innebära ökad trafik och ökad ljudnivå

”Vi menar att det kommer att ske en ökad trafik, och att den ökade trafiken i stor utsträckning kommer att vara av en annan karaktär än den befintliga. Att sladda runt i en rondell, att åka runt, runt och spelar hög musik i bostadsbebyggelse, att spela hög musik i närheten av bostadsbebyggelse, är exempel på trafikbrott/förseelser kopplat till A-traktorer”, står det bland annat i överklagan.

Men nu har Länsstyrelsen i Kalmar län avslagit överklagan. I avslaget står det bland annat.

”Länsstyrelsen instämmer i nämndens bedömning att den ändrade användningen visserligen kan antas medför viss ökning av trafik och ljud, men att dessa störningar är sådana att de får tålas med hänsyn till områdets karaktär.”

Ärendet kan överklagas till Mark- och miljödomstolen.

Men för Mörbylånga kommun betyder beskedet från länsstyrelsen att man på allvar kommer sätta igång med arbetet med lokalen.

– Vi kommer genomföra ett samråd med kontrollansvarig och bygglovshandläggare. Samtidigt kommer vi teckna avtal med föreningen så att de kan komma igång med verksamheten. Då det varit osäkert har vi avvaktat att skriva avtal, säger Mörbylånga kommuns näringslivschef Peter Marklund.

”Samtidigt kommer vi teckna avtal med föreningen så att de kan komma igång med verksamheten.”
Peter Marklund
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.