Annons

Ölänning misstänkt för mordförsök - begärs häktad

En 24-åring från Borgholm har begärts häktad misstänkt för mordförsök.
Sent den 9 juni ska han ha avlossat skott mot en 25-årig man utanför en pizzeria i centrala Kalmar.
Borgholm/Kalmar • Publicerad 28 juni 2019
En 24-åring från Borgholm begärs häktad misstänkt för mordförsök.
En 24-åring från Borgholm begärs häktad misstänkt för mordförsök.

Mannen som utsattes för mordförsöket klarade sig oskadd och tre dagar efter beskjutningen anhölls 24-åringen från Borgholm i sin frånvaro och han har sedan dess varit efterlyst.

Fram tills nu. Polisen grep den misstänkte i Kalmar under torsdagskvällen.

Annons

–Han har varit efterspanad som misstänkt under en tid, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson, till SVT Småland.

Borgholmsbon anhölls vid 20.30-tiden på torsdagen och begärdes häktad av chefsåklagare Kerstin Eriksson på fredagsförmiddagen. Enligt hennes framställan till Kalmar Tingsrätt är 24-åringen misstänkt för försök till mord vid Lille bullens väg i Kalmar strax innan midnatt den 9 juni.

På fri fot anses 24-åringen kunna försvåra utredningen samt fortsätta sin brottsliga verksamhet. Åklagaren begär samtidigt att den misstänkte åläggs restriktioner.

För polisen på Öland är 24-åringen ett ”känt namn” och han under senare tid varit inblandad i flera narkotikarelaterade brott.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons