GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öländskt beslut: Då blir det eldningsförbud – ”Det här får du inte göra”

Mycket hög brandrisk och förbjudet med eldning, grillning och annan bränning på Öland – men det finns undantag:
”Omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg”
Mörbylånga • Publicerad 12 maj 2022 • Uppdaterad 17 maj 2022
Eldningsförbudet: ”Omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antädning och spridning är låg”
Eldningsförbudet: ”Omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antädning och spridning är låg”Foto: Jianbi Chen

Delegationsbeslutet gäller hela Öland.

”Prognosen framåt är mycket hög brandrisk”

Detta på grund av långvarig frånvaro av nederbörd i kombination med torr väderlek. Beslutet gäller från och med klockan 12 på fredagen, 13 maj.

Förbud gäller eldning i skog och utanför sammanhållen bebyggelse: ”Omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs ris och grenar etcetera)”.

Men för dig som planerat grillning i helgen ska inte finnas större anledning att bli uppeldad av det här beskedet…

”Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg”.

Kommunerna får medge undantag i enskilt fall om det finns särskilda skäl. Förbudet gäller tills vidare.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.