Annons

Ölands motordag: Vigsel i hamnen, snusk på krogen och bilar överallt

När Ölands motordag gör comeback den 21 maj är det med ett fullspäckat program.
Borgholm • Publicerad 19 april 2022 • Uppdaterad 25 april 2022
Cruising i Borgholm under Ölands motordag 2017. Den 21 maj i år är det dags igen.
Cruising i Borgholm under Ölands motordag 2017. Den 21 maj i år är det dags igen.Foto: Carin Svensson

Det blir en händelserik dag i Borgholm, som fortsätter ända in på söndagen för den som vill.

I fokus är såklart alla bilentusiaster – och deras ögonstenar – som vallfärdar till Öland och Borgholm. Men förutom bilutställningen i hela centrum finns tyngre fordon som lastbilar och traktorer att beskåda i Societetsparken.

Annons

På Borglanda är det flygträff med bland annat veteranflyg, och dit kan du åka från Borgholm med bussar som går varje heltimme.

Under ett par timmar på eftermiddagen arrangeras drive-in-vigsel vid inre hamnen, samtidigt som The Snapshots bjuder på Rock 'N' Roll-show på torget.

Här saknas innehåll

Efter prisutdelningen startar Road Rebels Crusing klockan 18 på lördagskvällen, och en timme senare bjuder The Snapshots på mer rock på torget.

Mellan 21 och 03 är det officiell cruisingfest på Riff Borgholm, som alltså blir det första evenemanget för stans nya nattklubb.

Där blir det både disco och konsert med inga mindre än Eddie Meduza Lever – tributebandet med medlemmar från Eddies gamla kompband The Roaring Cadillacs. Räkna med låtar om mera brännvin, Epa-traktorer och madrasser med hål i.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons