Annons

Ölands friskola nästa skola med fjärrundervisning

Efter åtta konstaterade fall av covid-19 och 20-30 elever frånvarande blir nu Ölands friskola nästa skola i Färjestaden att gå över till fjärrundervisning.
Färjestaden • Publicerad 29 oktober 2021
Rektor Susanne Erlandsson och vd Annika Bertilsson Franzén på Ölands friskola.
Rektor Susanne Erlandsson och vd Annika Bertilsson Franzén på Ölands friskola.Foto: Andreas Yngvesson

Ölands friskolas 160 elever gick över till fjärrundervisning på fredagen efter att smittskyddet tagit beslutet, något som Barometern var först att rapportera om.

– Beslutet om distansundervisning tas alltid av smittskyddet. Vi har haft 4-5 smittade innan men igår var det åtta varav två åter var i skolan och friska. Dessutom har vi ganska många (20-30) som är hemma och ska testa sig, säger skolans vd Annika Bertilsson Franzén, till Ölandsbladet.

Annons

Enligt Bertilsson Franzén var smittskyddet oroliga för att smittan börjat sprida sig mellan eleverna på skolan och att det var därför beslutet togs.

– De har inte trott det innan, men igår var de oroliga för det. Nu får vi hoppas att höstlovet hjälper oss och att föräldrarna är kloka och inte släpper iväg sina unga på olika Halloweenaktiviteter.

På kommunens skolor har eleverna börjat vaccineras, men inte på Ölands friskola.

– De som vill ska få vaccin direkt efter lovet.

”Nu får vi hoppas att höstlovet hjälper oss och att föräldrarna är kloka och inte släpper iväg sina unga på olika Halloweenaktiviteter.”
Annika Bertilsson Franzén
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons