Annons

Krogen återuppstår: Han tar över – ”Då räknar jag med att öppna”

Byggnaden har i flera år varit tom där den ligger mitt på torget. I sommar blir läget ett annat.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga • Publicerad 16 mars 2021 • Uppdaterad 27 juli 2021
Madjid Madjid driver idag Pizzeria Mörbylånga på Köpmangatan och förra sommaren även glasscaféet i korsningen Köpmangatan/Storgatan.
Madjid Madjid driver idag Pizzeria Mörbylånga på Köpmangatan och förra sommaren även glasscaféet i korsningen Köpmangatan/Storgatan.Foto: Staffan Arvegård /N

Nu skall torget i Mörbylånga fyllas av liv och mat. Kommunen har arrenderat ut marken där torgbyggnaden ligger till ett företag som har för avsikt att under säsong driva restaurang.

– Vi hoppas att det skall bidra till ett trevligare och mer levande torg året runt, säger Fredrik Wermelin som är mark- och exploateringschef.

Annons

Avtalet innebär också att kommunens verksamheter får använda restaurangdelen av byggnaden för olika utställningsändamål under de perioder på året när restaurangen är stängd.

”Det skall bli en à la carte-restaurang med alkoholtillstånd, café och annat sådant.”
Madjid Madjid.

– Avtalet säger även att den offentliga toaletten, som ligger i byggnaden, kommer att vara öppen huvuddelen av året och skötas av kommunen, säger Fredrik Wermelin.

Restaurangbyggnaden på torget i Mörbylånga har stått tom under flera år. Men om några månader blir det liv och rörelse igen. Då kommer även den offentliga toaletten att öppnas.
Restaurangbyggnaden på torget i Mörbylånga har stått tom under flera år. Men om några månader blir det liv och rörelse igen. Då kommer även den offentliga toaletten att öppnas.Foto: Maria Wiell

Det är Madjid Madjids företag Afrin AB som kommer att arrendera marken där byggnaden som även tidigare har varit restaurang står. Avtalet är skrivet på två år. Själva byggnaden är köpt av den tidigare ägaren. Afrin AB driver även Pizzeria Mörbylånga på Köpmangatan.

– Det skall bli en à la carte-restaurang med alkoholtillstånd, café och annat sådant, säger Madjid Madjid.

Han räknar med att kunna öppna restaurangen på torget senast den 1 juni och sedan hålla öppet hela sommaren.

Glassbutiken som han drev förra sommaren kommer att finnas kvar.

– Men nu blir det min bror som skall driva den.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons