GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu ska gymnasieungdomar vaccineras

Efter att cirka 150 ungdomar i åldern 16-17 år har vårdats för covid-19 på sjukhus under pandemin har Folkhälsomyndigheten nu beslutat att även dessa ska erbjudas vaccin.
Öland • Publicerad 23 juni 2021 • Uppdaterad 23 juni 2021
Vaccin ska erbjudas till gymnasieungdomar 16-17 år.
Vaccin ska erbjudas till gymnasieungdomar 16-17 år.
Foto: Inside Creative House

Under tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att även ungdomar 16-17 år ska erbjudas vaccin mot covid-19.

– Det främsta argumentet för vaccination från 16 år är nyttan för den enskilda individen, säger Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande.

Unga löper en en mindre risk för att smittas och få allvarlig sjukdom men statistik som Folkhälsomyndigheten delar med sig av visar att cirka 150 ungdomar i åldern 16-17 år har vårdats på sjukhus på grund av sjukdomen.

Målsättningen är att dessa ska kunna erbjudas vaccin i augusti, efter att övriga åldersgrupper i fas 4 har fått vaccin.

Från och med nu rekommenderas även vaccination av barn från 12 års ålder med vissa medicinska tillstånd, enligt en lista som Svenska barnläkarföreningen har tagit fram.

Mikael JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.