Nanna flyttar men bion fortsätter

Nu när Nanna Bjarman Sveinsdóttir ska opereras i början av året innebär det att hon och familjen flyttar från Öland en tid. Men Borgholms bio kommer ändå att vara kvar i deras ägo och den kommer att fortsätta drivas och rymma olika kulturevenemang.
Borgholm • Publicerad 25 november 2018
Borgholms bio.
Borgholms bio.Foto: Kenth Jönsson

– Vi är tvungna att flytta nu för efter operationen kommer jag att behöva ha mitt nätverk av familj och vänner runt mig och det har jag i Uppsala eftersom jag kommer därifrån, säger Nanna Bjarman Sveinsdóttir.

De har på sistone fått en del frågor från människor som undrar hur det ska gå med bion nu. Men Nanna vill lugna alla som funderar:

– Vi har bion kvar och den kommer att fortsätta att drivas medan vi är borta.

Genom föreningen Borgholms bios vänner kommer också olika kulturevenemang att arrangeras även om ägarna inte är på plats. Det blir bland annat filmvisningar och musiktillställningar.

– Närmast nu ska vi ha julkonsert den sextonde december, dagarna innan vi flyttar, säger Nanna som hoppas på att då kunna stå på scenen själv och sjunga lite.

Julkonserten är tänkt att bli en återkommande tradition.

– Och så vet jag redan nu att Claes Janson kommer tillbaka, först den 26:e maj och sedan till hösten igen.

Till sommaren om inte förr vill hon att de ska komma tillbaka till sin älskade biograf.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.