Annons

Mycket besvärligt väglag på och vid Ölandsbron

Trafikverket uppmanade på onsdagen till försiktighet i trafiken. Enligt snöröjaren Markus Kjellin Petersson började det under kvällen bli rejäla drivor på södra Öland.
Ölandsbron • Publicerad 3 januari 2024 • Uppdaterad 5 januari 2024
Markus Petersson röjde snö sträckan Färjestaden-Ottenby under onsdagskvällen.
Markus Petersson röjde snö sträckan Färjestaden-Ottenby under onsdagskvällen.Foto: Privat

SMHI utfärdade en gul varning som gällde södra halvan av Öland på onsdagen, på fastlandssidan var det orange varning. Det blåste hårda vindar men enligt SMHI såg det inte ut att komma de snömängder som först befarades. De första prognoserna löd mellan 7-15 centimeter snö, senare pratades det om några centimeter.

Läget på södra Öland under sena onsdagskvällen:

Här saknas innehåll

Annons

Trafikverket gjorde under onsdagseftermiddagen bedömningen att det trots detta var mycket besvärligt väglag mellan Kalmar och Färjestaden. På och vid Ölandsbron var det mycket hårda vindar och risk för snödrev.

På väg 136, från Färjestaden ner till Ottenby, bedömdes väglaget vara besvärligt på grund av halka.

Klockan 21.30 på onsdagskvällen kunde snöröjaren Markus Kjellin Petersson berätta att det började bli rejäla drivor på södra Öland.

– Det är typ mellan Färjestaden och Ottenby som det driver på, säger han.

Tidigt på torsdagsmorgonen hade den gula varningen för Öland tagits bort. Trafikverket varnar under förmiddagen för ”besvärligt väglag” på Ölandsbron och på 136:an från brofästet och söderut. På 136:an från brofästet och norrut råder ”risk för besvärligt väglag”.

På eftermiddagen gjorde Trafikverket bedömningen att det är ”mycket besvärligt väglag” på Ölandsbron och på 136:an, från brofästet och vidare söderut. Det är hårda vindar, snörök, snödrev och risk för halka.

I mellersta och södra Östersjön råder risk för kuling.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons