Annons

SMHI varnar: Snöoväder på väg till Öland – Mycket hårda vindar

SMHI har utfärdat en gul varning för vind i kombination med snöfall som gäller södra halvan av Öland (från Borgholm och söderut).
Öland • Publicerad 2 januari 2024 • Uppdaterad 3 januari 2024
Under onsdagen drar det in ett snöoväder över Öland som innebär risk för begränsad framkomlighet på vägarna.
Under onsdagen drar det in ett snöoväder över Öland som innebär risk för begränsad framkomlighet på vägarna.Foto: loops7

Det innebär att trafiken går långsammare än vanligt, det finns risk för begränsad framkomlighet på vägar, risk för förseningar inom kollektivtrafiken och det kan ge störningar i el- och teleförsörjningen.

På fastlandssidan har det utfärdats en orange varning.

Annons

Det är ett djupt lågtryck som under onsdagen drar in över Danmark och pressar in ett omfattande snöfallsområde över södra Götaland. Enligt SMHI är det osäkert hur långt norrut snöfallet når och hur länge det pågår och därmed även osäkert att bedöma snömängder.

Men fram till torsdag morgon kan det komma mellan 7-15 centimeter nysnö på södra halvan av Öland. Det blir även blåsigt med hårda till mycket hårda ostliga vindbyar men det ser ut att avta framåt onsdagskvällen.

Varningen gäller från 09.00 på onsdag fram till och med klockan 06.00 på torsdag.

Samtidigt har en gul varning för kuling utfärdats som gäller för sjöfarten, den gäller från tisdag klockan 20.00 till torsdag klockan 12.00.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons