Annons

Matvandring i Skumtimmens landskap

Norra Öland • Publicerad 18 juni 2019
Guidad matvandring anordnas längs stenkusten på nordvästra Öland.
Guidad matvandring anordnas längs stenkusten på nordvästra Öland.Foto: Maria Brynielsson

Tillsammans med en kunnig och engagerad guide blir det vandring mellan olika platser längs den natursköna och dramatiska stenkusten på nordvästra Öland. Matstopp görs på flera platser längs väger och deltagarna får avnjuta öländska läckerheter som dukas upp i naturen. Guiden berättar under vandringen om kulturhistorian som finns i trakten och det bjuds på öländska delikatesser med en och annan skröna.

Både mat och dryck som bjuds kommer från norra Öland och här väntar allt från rostbiff tillagad av struts, ostar, lokalt bröd, salami till chutney.

Vandringen, som är cirka fyra kilometer, startar vid skurkvarnen i Jordhamn. Terrängen är ganska lätt att vandra i. Vandringarna anordnas vid fyra tillfällen: 27 juni, 9 juli, 23 juli samt den 10 augusti.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons