Annons

Mängder av Morgans i Borgholm

Det var nästan rekord med antalet deltagande bilar när Morgan owners group of Sweden samlades i Borgholm för sitt vår- och årsmöte. 110 bilar anlände på fredagen och stannade till söndagen, för att ta del av träffen samt de öländska vägarna och sevärdheterna.
Borgholm • Publicerad 30 maj 2019 • Uppdaterad 31 maj 2019
110 Morgan-bilar ställdes i fredags upp utanför Strand i Borgholm när Morgan owners group of Sweden skulle ha vår- och årsmöte.
110 Morgan-bilar ställdes i fredags upp utanför Strand i Borgholm när Morgan owners group of Sweden skulle ha vår- och årsmöte.Foto: Carin Svensson

– Vi bokade hotellet redan för ett år sedan, säger Tommy Steen som tillsammans med Anders Arvelid, Björn Roxlin och Janne Svensson - alla från syddistriktet av Morgan-klubben - har hållit i planeringen för träffen.

De drygt tvåhundra deltagarna samlades på Strand där träffen och årsmötet hölls. I sin hand fick de en fin programtidning där det förutom programmet fanns förslag på en lång rad sevärdheter på Öland samt kartor över norra och södra halvan av ön. Till varje föreslagen destination fanns en kort beskrivning samt en bild. Bland annat föreslogs Morganisterna (som de omnämns i programtidningen) att besöka Ekerum konsthall, Halltorps hage, Station Linné, Galleri Qvistorp, Gärdslösa kyrka, Borgholms slott eller någon av fyrarna. Totalt tjugo ställen fanns med i tidningen, däribland också den för året alldeles färska Borgholmsmässan.

Annons

– Vi tänkte att deltagarna själva får planera var de vill åka och så får de lunchpicknick med sig. De har också fått varsitt exemplar av skriften ”102 öländska pärlor”, säger Björn Roxlin.

Under lördagen ägnade sig Morgan-folket åt just detta, att avnjuta valda delar av Öland. Före avfärd hade de sitt årsmöte och efter återkomsten till Strand var det dags för mingel och middag med underhållning.

Morgan owners group of Sweden består av cirka sexhundra medlemmar och är uppdelad i tre distrikt, syd, väst och öst. Vår- och årsmötet brukar arrangeras på olika platser i landet för att alla ska få åka längre respektive kortare sträckor till träffen från år till år. Den som åkte längst till årets möte i Borgholm var en Morgan-ägare från Piteå.

Strax efter Morgan-åkarnas ankomst till Borgholm kom det lite regn så då åkte cabbarna upp på de öppna bilarna.
Strax efter Morgan-åkarnas ankomst till Borgholm kom det lite regn så då åkte cabbarna upp på de öppna bilarna.Foto: Carin Svensson
Morgans i långa banor.
Morgans i långa banor.Foto: Carin Svensson

Här saknas innehåll

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons