Annons

”Liten marknad med utställare och försäljare”

Under Öland Spirar pågår flera aktiviteter i Böda. Lars Wellin arbetar som projektledare för Böda Årets Ölandsby och tycker att Böda alltid är värt ett besök.
Böda • Publicerad 26 april 2018
Kerstin Svensson håller invigningstal vid Böda Hembygdsgård, strax norr om Böda kyrka den 10 maj.
Kerstin Svensson håller invigningstal vid Böda Hembygdsgård, strax norr om Böda kyrka den 10 maj.Foto: Carin von Post

Mycket av det som händer i Böda under Öland Spirar är intill ”Gula stugan” vid kyrkan. Under Öland Spirar är de flesta av de verksamheter som inte är igång under vintern öppna för att välkomna besökare.

– Intill ”Gula stugan” vid kyrkan pågår vad man skulle kunna säga är en liten marknad med utställare och försäljare. Som vanligt är också till exempel hamnen värd ett besök, säger Lars Wellin.

Annons

Varför tycker du att man bör besöka Böda dessa dagar?

– Om man är på Öland eller i dess närhet så måste man besöka Årets by någon eller flera gånger. Böda är alltid, inte bara i år och under ”Öland Spirar” värt ett besök.

Lars Wellin säger att det känns både roligt och trevligt att Böda blivit utnämnd till Årets Ölandsby.

– Vi är väldigt glada för detta och Hembygdsföreningen har arbetat hårt för att ta fram ett bra program för själva invigningen.

Allt arbete som görs i ”Böda Årets by-projekt” är helt ideellt och Lars Wellin säger att det är imponerande att så många lägger ner så stor del av sin fritid på att genomföra allt som ska göras i projektet.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons