Annons

Landslag showar på årets Traktorrace

Inför årets upplaga av Norra Ölands Traktorrace har arrangörerna satsat på ett extra intressant showinslag. Landslaget i Timbersports kommer att gästa evenemanget och någon form av tävling man mot man kommer det att bli, enligt Roger Nilsson, ordförande i arrangerande Norra Ölands LRF.
Löttorp • Publicerad 18 juli 2019
Förutom ett fartfyllt traktorrace kommer besökare att få se landslaget i timbersports göra upp i spännande tävlingar, på årets upplaga av Norra Ölands Traktorrace den 25 juli.
Förutom ett fartfyllt traktorrace kommer besökare att få se landslaget i timbersports göra upp i spännande tävlingar, på årets upplaga av Norra Ölands Traktorrace den 25 juli.Foto: Karolina Sörman

– Vi har pratat om det några år vi ville ha hit något lite extra, något publikfriande, förklarar han om hur man kommit på att man vill ha hit just timbersport.

Sporten härstammar från Nordamerika och uppfanns av skogshuggare. I Sverige arrangeras en serie och det finns nordiska mästerskap och världsmästerskap. Sporten består i att hugga med yxa i stockar på olika sätt.

Annons

– Gunde Svans son Ferry Svan är ju en av de bästa och jag tror att det har bidragit till att sporten har fått mycket uppmärksamhet i Sverige. Men vi vet ju ännu inte exakt vilka personer som kommer hit, förklarar Roger Nilsson.

Fyra atleter ur det svenska landslaget kommer till Traktorracet, som arrangeras den 25 juli i Löttorp. Som tidigare år blir det, förutom det fartfyllda och spännande traktorracet, prova-på-traktoråkning, maskinvisning, utställare, mat- och fikaförsäljning.

Vad driver er att fortsätta med det här traktorracet år efter år?

– Från början ville vi visa upp att det finns lite roligt kring oss lantbrukare. Det blev ju lite gnälligt när vi kom ut på vägarna i turisttrafiken. Men nu är det roligt att det kommer så många besökare och att många visar uppskattning. Då blir det ju roligt att fortsätta, menar Roger Nilsson.

Karolina SörmanSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons