GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kungen blir popkung – stjärnor ses på Solliden

Kungafamiljen har nära till konserter i vanlig fall i och med närheten till Slottsruinen, nu får de ännu närmare.
– Vi har fått kärlek för det här stället, säger nöjesprofilen Patrik Krall.
Solliden • Publicerad 11 juni 2021 • Uppdaterad 14 juni 2021
”Det här blir väl bra?” Carolina Thaysen och Pernilla Klintberg på Sollidens Slott testar stolar ihop med Daniel Carlsson och Patrik Krall, båda Krall Entertaiment, inför konsertsommaren.
”Det här blir väl bra?” Carolina Thaysen och Pernilla Klintberg på Sollidens Slott testar stolar ihop med Daniel Carlsson och Patrik Krall, båda Krall Entertaiment, inför konsertsommaren.Foto: Michael Ståhl

När Slottsruinen ställer in tar ”popkungen” över.

Carl XVI Gustaf alltså.

Med start den 3 juli drar Sollidens Slott AB/ Krall Entertaiment igång en egen konsertsommar, Solliden Sessions, där namn som Peter Jöback, Lisa Nilsson, Lena Philipsson och Carola kommer att synas på Kaffetorpets scen, en längre mikrofonsladd från den praktfulla grinden till familjen Bernadottes sommarresidens Solliden.

Idén bakom arrangemanget är egentligen en symbios. Solliden-folket gick på sitt håll och funderade på ”hur använda Kaffetorpets scen mer och bättre” medan Krall-gänget spanat in utomhusscenen under GES-somrarna, ditlockade av gofika.

– Så det beror på dom därinne, säger ler Patrik Krall, vd Krall Entertaiment, och pekar mot Kaffetorpet.

– Det var då tanken väcktes, att här vore det helt perfekt att ha små, exklusiva konserter. Vi har fått kärlek till det här stället.

De första kontakterna togs förra hösten med ”nu-kör-vi” för några månader sedan.

– Min reaktion vid den första kontakten var plötsligt händer det, det kändes bra direkt, kommenterar Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott.

– Ytterligare en satsning på kultur, först glaskonstutställningen, sedan detta och så ser vi fram emot invigningen av våra gästhus, inflikar kollegan Pernilla Klintberg med ansvar för marknad och försäljning.

Och vad tycker kungen?

– Han tycker att det ska bli jätteroligt. Men nej, han har inte haft några önskemål på artister, svarar Pernilla Klintberg.

Totalt görs tolv spelningar under sommaren där Peter Jöback än så länge är ensam om att köra dubbelt, det gör han den 3 och 4 juli.

Carola äntrar den rustika scenen den 13 juli, vilket möjligen antyder framträdande på annan plats dagen efter, på Victoriadagen.

Carola byter slottsruin mot torp.
Carola byter slottsruin mot torp.Foto: Karolina Sörman

Patrik Krall avslöjar att valet av artister har med platsen att göra.

– Artisterna ska passa varumärket Sollidens Slott. Vi är inte ute efter partaj, utan här ska det kännas generöst, exklusivt och lyxigt med hög nivå på artisterna.

Nervöst att beträda kunglig mark?

– Nja, det kittlar eftersom det är första gången. Det gäller att vi gör allt rätt på en gång.

Fortsättning nästa sommar?

– Det är en långsiktig satsning, ambitionen är att fortsätta.

Trion Magnus, Elisa & Markos avslutar Sollidens Session den 13 augusti.

Publiktaket är i nuläget satt till 500 personer, alla sittande – från nära scenkanten upp till klinten.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.