1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Just nu: 6–årige pojken funnen vid liv

Lättande besked! Den sexårige pojken är nu funnen.
– Han är välbehållen och kommer att överlämnas till sociala myndigheter, säger Polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Jones, sex år, hittad välbehållen.
Foto: Mathias Darmell

– Ja vi fick info från polisen att man har funnit pojken vid liv, meddelar Tessan Jidfjord, operativ chef på Missing People.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Hon berättar att polisen lämnat beskedet om att pojken är funnen och är vid liv.

– Han har hittats utanför sökområdet, mer än så vet vi inte.

– Det viktigaste är att han är funnen, säger en glad och lättad Tessan Jidfjord och därmed kan Missing Peoples sökinsats avslutas.

Pojken hittades vid en kontroll på ett tåg i Osby, tillsammans med en vuxen man. Det är en man som han har en relation till sedan tidigare, enligt Patric Fors, presstalesperson vid polisen.

Mannen, som är en anhörig till pojken, är nu misstänkt får egenmäktighet med barn och har tagits in till förhör. Pojken mår bra, säger presstalesperson Robert Loeffel till TT.

– Han är välbehållen och kommer att överlämnas till sociala myndigheter.

Polisen skriver 14:43 på sin hemsida:

Under fredagseftermiddagen anträffades den försvunne 6-årige pojken på ett tåg på väg söderut som kontrollerades av polisen i Osby, Skåne län. Polisen hade via uppmärksamhet allmänhet fått upplysningar om att pojken kunde finnas på tåget tillsammans med en vuxen man.

Vid kontroll av det aktuella tåget stämde uppgifterna. Mannen som var tillsammans med pojken har hämtats till förhör misstänkt för egenmäktighet med barn. Pojken kommer överlämnas till sociala myndigheter och han är välbehållen.

Kvinnan som sitter anhållen i samma utredning är fortsatt anhållen.

Och till slut en eloge till allmänheten!

Polisen vill skicka ett stort tack till alla som hjälpt till i sökande efter den 6-årige pojken och polisen är mycket imponerade över det engagemang och biträde som lämnats till polisen i söker efter pojken. Polisen vill också speciellt tacka allmänheten som meddelat olika tips om den försvunne pojken.

Missing Peoples sökinsats kan avslutas, pojken är funnen, vid liv.
Foto: Natalia Johansson

Läs mer

Öland

Borgholm: En lekplats med något för alla

Efter tre-fyra månaders arbete står nu den nya lekplatsen i Södra parken klar. ”Äntligen!”, sa parkingenjör Stefan Andersson Junkka i sitt invigningstal.

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.

Öland

Bar satte stopp för bad

Stopp för badare längst ut på Sinus-bryggan, då agerar kommunen.

Öland

Bonde-Simon har hittat sin fru

Simon Ohlsson hittade ingen fru när han sökte i tv-programmet ”Bonde söker fru”. Men nu är lyckan fullständig tillsammans med Amanda Håkansson.

Öland

Årsmöte i Gudesjö

Gudesjö Samfällighetsförening höll den 2 juli sitt årsmöte i det fria med sol och vind intill östra kustvägen.

Öland

Löt: Hembygdsförening anordnar tipspromenader

Hembygdsföreningen i Löt erbjuder alla som vill att motionera och lära känna socknen att följa en eller flera tipspromenader.