Internationell fototävling av världsarv pågår

Tillsammans med Tyskland och Litauen ordnar de svenska världsarven en fototävling i sommar. De bästa bilderna skall presenteras på en internationell fotoutställning.
Södra Öland • Publicerad 16 juli 2019
Lasse Welllin är projektledare för den öländska delen av DUNC-projektet. Nu uppmanar han alla ölänningar och besökare att ta fram kameran, fotografera det öländska världsarvet och skicka in bilder till tävlingen som pågår.
Lasse Welllin är projektledare för den öländska delen av DUNC-projektet. Nu uppmanar han alla ölänningar och besökare att ta fram kameran, fotografera det öländska världsarvet och skicka in bilder till tävlingen som pågår.

Fram till den 30 augusti kan alla som fotograferar ta fram sin kamera och delta i tävlingen med 1-3 bilder vardera. Södra Ölands odlingslandskap som är ett av världsarven runt Östersjön är motivet för alla hugade ölänningar och besökare.

– Det handlar om att fånga det vackra och speciella med världsarven och dess värden, säger Lars Wellin som leder DUNC-projektet i Mörbylånga kommun. Projektet är ett samarbete med övriga världsarv runt Östersjön och vinnarna i fototävlingen utses av en internationell jury.

– Förutom att få vara med på den internationella utställningen så blir de vinnande bidragen belönade med fina priser.

I tävlingsuppropet anges att bilderna inte behöver vara från i år, tvärtom vill man ha bilder som har tagits tidigare för att få med bilder från alla årstider. Tävlingen är öppen för alla från 18 år och uppåt.

– Den som vill veta mer kan kontakta mig, säger Lars Wellin.

Fakta

DUNC-projektet

DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets, är ett EU-projekt och ett samverkansprojekt mellan världsarv och biosfärsområden i södra Östersjöområdet. Projektet handlar till största delen om dialog med intressenter och ambassadörskap, utveckling av produkter och tjänst samt styrningsmodeller.

Biosfärområden är pilotområden där nya metoder och ny kunskap testas för att nå en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

Bilderna skall laddas upp på hemsidan: https://DUNC2019.databases.eucc-d.de/

Mer information: lars.wellin@morbylanga.se

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.