Annons

Höstavslutning på Solliden

Parken är smyckad och står i höstskrud. I Paviljongen visas utställningen Kungliga Somrar - en fotoutställning om Carl XVI Gustafs liv på Sollidens Slott.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 23 september 2020
Höstmenyn är aktuell på Kaffetorpet.
Höstmenyn är aktuell på Kaffetorpet.Foto: Arkiv

Sollidens Slott bjuder in till höstavslutning 24-27 september. Trädgårdsmästaren tar med besökarna på höstvandring och visar fruktträdgårdarna inne på det privata området som vanligtvis är stängt för besökare.

– Vi kommer ha en trädgårdsutställning nere på Gustav V:s gamla krocketplan. Här kommer man bland annat att få träffa trädgårdsmästare Henrik Hanell känd från Allers Trädgård. Henrik kommer att berätta om vad man ska göra i sin trädgård under hösten och dela med sig av sina bästa tips. Här kommer även Hasselforsgarden med flera att finnas på plats, säger Pernilla Klintberg.

Annons

Dessutom är det försäljning av egen skörd från park och växthus. Höstkransar och pumpor finns till försäljning. För barnen anordnas käpphästhoppning samt skattjakt.

– På Kaffetorpet serverar vi höstmeny och nybakat med frukt från parken varje dag, säger Pernilla Klintberg.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons