GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här ska 17 nya radhus byggas: ”De har attraktiva bostäder”

Fyra nya radhus med 17 bostäder alldeles intill Östra skolan. I höst ska de börja säljas och första inflyttning planeras någon gång 2022/23.
Obos planerar nya bostäder i Färjestaden.
Obos planerar nya bostäder i Färjestaden.
Foto: OBOS

Bostadsföretaget Obos har sedan tidigare byggt ett flertal lägenheter söder om Järnvägsgatan, på det som kallas Hållbar plats.

I torsdags fick de klartecken för att bygga ytterligare 17 bostäder i fyra radhus strax söder om Östra skolan. Det handlar enligt bygglovet om fyra stycken radhus i två våningar.

– De har även ett antal bygglov på fler bostäder på det vi kallar för Hållbar plats. De är aktiva inom kommunen och har attraktiva lägenheter, säger Mörbylånga kommun samhällsbyggnadschef Daniel Jonsson.

Enligt Obos hemsida ska bostadsrättföreningen heta Åkerblomman och bostäderna vara radhus med 2-3 sovrum, altan och egen trädgård.

Säljstart är planerad höst/vinter 2021 och inflyttning planeras kunna ske någon gång 2022/23.

"De är aktiva inom kommunen och har attraktiva lägenheter."

Läs mer