Fräck stöld av fälgar – jagades i natten: ”Sprang efter”

Hunden skällde till i natten och av en anledning. Utanför huset var två män i full färd med att stjäla fälgarna på en A-traktor.
– Jag sprang efter och fick tag i ett av fälgkorsen, då släppte de ena fälgen, berättar Marléne Björkelind i Långrälla.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Långrälla • Publicerad 7 april 2022 • Uppdaterad 11 april 2022
Bestulen A-traktor i Långrälla.
Bestulen A-traktor i Långrälla.Foto: Privat

Sonens A-traktor var utrustad med två guldfärgade Super DTM-fälgar, under den nattliga dramatiken (natten till onsdagen) i Långrälla miste fordonet två av dem.

– Ja, vi blev bestulna i natt. Vid 01-tiden skällde vår hund till och jag gick upp och tittade ut och såg då att det stod två okända personer vid min sons A-traktor, berättar mamma Marléne Björkelind.

Efter att tänt utelampan, öppnat dörren och ropat ”Va f-n håller ni på med” befann sig Marléne plötsligt på tjuvjakt.

– Då fick de bråttom och sprang iväg och jag sprang efter och när jag fick tag i ett av fälgkorsen släppte de en av fälgarna. Och en fälg satt kvar på A-traktorn som de hissat upp, så deras stora domkraft var också kvar.

Gärningsmännen försvann sedan med sitt byte i en ”liten grå Peugot”.

– Tyvärr hann jag inte se registreringsnumret, det var ju mörkt. Men det var inga gamla grabbar, i 20-årsåldern kanske.

Värdet på enbart de stulna fälgarna uppskattas till cirka 5 000-6 000 kronor och Marlené är övertygad om att tjuvarna lagt märke till fälgarna tidigare och kollat upp bostadsadressen.

– Nu har jag lagt ut signalement på Facebook och på tre timmar har det delats 170 gånger, men det har inte gett något konkret än.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.