Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Digital guide till utställning på slottet

Borgholms slott.
Borgholms slott.
Foto: Arkiv

Borgholms slott är öppet dagligen till och med den 22 september.

– Med anledning av coronapandemin är alla dagliga guidade turer och barnaktiviteter inställda tills vidare, men du är varmt välkommen att besöka Borgholms slott på egen hand i sommar. Till vår utställning ”Uppgång & Fall” finns en digital guide att ladda ned till din smartphone. Det går även att köpa vårt slottshäfte med en kortfattad historik och vägledning för besökaren under rundvandringen i slottsruinen, säger Tomas Frelander.

Barockrummet på utställningen.
Barockrummet på utställningen.
Foto: Borgholms slott

Karl X Gustav var en ung herreman med stark passion för mat, kvinnor och krig. Det sägs att han hade ett midjemått på över två meter. Hans besök på Borgholms Slott var en plåga för öborna som tvingades försörja kungen och hans 500 personer stora sällskap. Det här och mycket annat berättas det om i utställningen Uppgång & fall på Borgholms Slott.

När man kommer in i slottets salar möts man av denna stenutställning.
När man kommer in i slottets salar möts man av denna stenutställning.
Foto: Borgholms slott

I år har utställningsappen utökats men nya berättelser på våning två.

Läs mer