Annons

Det kan behövas en korrekturläsare på skyltverkstaden

Det är inte bara att ta fram suddgummit eller att trycka på backstegstangenten om det blir fel stavning på en vägskylt. Så kanske skulle skylttillverkaren behöva en korrekturläsare. Nyligen blev nämligen Bläsinge omdöpt och omskyltat till Bläsninge.
Bläsinge • Publicerad 2 maj 2019
Finn ett fel...
Finn ett fel...Foto: Natalia Johansson

– Det är väldigt sällsynt att det blir så här men det händer ibland, säger Jan-Olof Berg, projektledare på Trafikverket.

Det var när lite nya skyltar till en ny näringsidkare i byn skulle sättas upp för en tid sedan som Trafikverkets entreprenör samtidigt gjorde en översyn av hela skyltstället för att se till att allt såg bra ut. Då beställdes också nya skyltar med ortsnamnet och på två av dem smög det sig in ett extra n.

Nya skyltar är beställda men det tar kanske ett par veckor innan de kommer.
Nya skyltar är beställda men det tar kanske ett par veckor innan de kommer.Foto: Natalia Johansson
Annons

Så Bläsinge har ett tag varit skyltat som Bläsninge. En skylt uppe vid väg 925 har texten ”Bläsninge hamn” och på en skylt närmare byn kan man återigen läsa Bläsninge.

Har inte skylttillverkaren någon korrekturläsare?

– Nej, men det kanske skulle behövas, säger Jan-Olof och skrattar.

Han förklarar att när skyltarna monterades upp så uppmärksammades också felet men man tyckte att det var bättre att de fick sitta uppe än att det inte fanns några skyltar alls.

– Då hade man kanske reagerat ännu mer, om det hade varit ett tomt skyltställ bara, säger han.

Nya skyltar är beställda men det tar kanske ett par veckor innan de kommer, tror Jan-Olof.

– Det är kul att folk är uppmärksamma och att de läser skyltarna, nu blev det en miss men kan de leva med de här skyltarna ett litet tag så har vi snart rättat till det.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons