De vill bli kompisar med Borgholm

Orten Cupra Marittima på Italiens östkust vid Adriatiska havet vill ha Borgholm på vänlistan och söker samarbete.
En representant från den italienska badorten kommer att besöka Öland i slutet av augusti.
Borgholm/Cupra Marittima • Publicerad 26 juni 2018
Fästning här som där - staden och badorten Cupra Marittima i Italien söker samarbete med Borgholm.
Fästning här som där - staden och badorten Cupra Marittima i Italien söker samarbete med Borgholm.Foto: Arkiv

Pappa, jag vill ha en italienare?

Borgholm kan hursomhelst vara på väg att få en italiensk kompis.

Det är i ett brev till kommunalrådet Ilko Corkovic som Domenico D' Annibali, borgmästare i Cupra Marittima, söker samarbete med Borgholms kommun för att tillsammans söka EU-projektpengar.

Kuststaden i centrala Italien har drygt 5 000 invånare och är, enligt Domenico D' Annibali, en resort under ständig utveckling och flera likheter med Borgholm finnes - som blåflaggade badstränder samt en berömd och nyligen renoverad fästning som turistmål.

Stadens representant Roberta Rossi ska besöka Öland och Borgholm i slutet av augusti.

– Det kan vara en god möjlighet att mötas och diskutera framtida möjligheter, skriver Domenico D`Annibali, något Borgholm med vändande post redan tackat ja till.

– Smickrande och rätt kul, det ska finnas en rekommendation och kontakt här på Öland som gör att de hör av sig till oss. De söker en samarbetspartner till EU-projekt och det får vi sätta oss ner och diskutera med Roberta Rossi, säger Ilko Corkovic till Ölandsbladet.

Blivande vänort?

– Det får vi också diskutera. Vi har ju fyra sådana nu och har stort utbyte med både Korsnäs och Rockford, medan det är mer sporadiskt med de andra två (Zelenogradsk och Leba).

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.