Covid-19: Nytt dödsfall i länet till följd av covid-19

En man i 95-årsåldern har avlidit i covid-19. Mannen som bodde på ett särskilt boende, men avled på sjukhus, hade bakomliggande sjukdom.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 22 april 2020
Foto: Pressbilder

Dödsfallet är det sjunde bekräftade i Kalmar län. Utöver det finns ett antal fall där symtom med stor sannolikhet talar för att dessa personer avlidit i sviterna av covid-19. Men då de inte testats ingår de heller inte i statistiken över avlidna med bekräftad covid-19.

På onsdagen var sammanlagt 36 personer inlagda vid Länssjukhuset i Kalmar och Västerviks sjukhus. 7 av dem låg på intensivvårdsavdelning, varav fem vårdades i respirator.

117 personer har hittills konstaterats smittade med det nya coronaviruset. Totalt har 1 237 prover analyserats vid det mikrobiologiska laboratoriet på Länssjukhuset i Kalmar.

I Sverige har totalt 1937 personer avlidit till följd av covid-19.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.