Annons

COVID-19: Nya krafttag för att få fler vaccinerade – ”Vill undvika lokala utbrott”

30 000 länsbor kommer snart få ett brev där de uppmanas att vaccinera sig. Det är regionens nya metod för att nå sitt mål.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 14 september 2021
30 000 länsbor har fortfarande inte vaccinerat sig. Regionen tar till krafttag för att ändra på det.
30 000 länsbor har fortfarande inte vaccinerat sig. Regionen tar till krafttag för att ändra på det.Foto: master1305

I nuläget är det 30 000 länsbor över 16 år som inte har vaccinerat sig. Det vill Region Kalmar län ändra på och kommer inom några veckor att skicka brev till dem. Regionens mål är att vaccinationsgraden ska bli 90-95 procent. Detta skriver Barometern i en artikel.

Breven ska innehålla saklig information om varför man bör vaccinera sig. Innehållet är inte riktigt bestämt ännu men regionen funderar på att även bifoga en bokad vaccinationstid.

Annons

För att öka antalet vaccinationer har regionen också infört drop in-vaccination vissa tider och har varit ute på gymnasieskolor och informerat och gett stöd för att boka tider.

– Vi kan inte tvinga någon att vaccinera sig. Men vi ser vissa vita fläckar på kartan i länet där färre vaccinerat sig. De måste vi komma åt. Vi vill undvika lokala utbrott, säger Marie Ragnarsson, vaccinationssamordnare i Region Kalmar län, till Barometern.

Folkhälsomyndigheten väntas inom kort komma med ett beslut angående vaccination för barn mellan 12 och 15 år.

– Vi har en del smittspridning på skolorna så det vore bra att komma igång med att vaccinera barn, säger hon till Barometern.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons