GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Covid-19: Bekräftat fall av deltavarianten – ”Följ de allmänna råden”

På onsdagen bekräftades ett fall med deltavarianten av covid-19 i Kalmar län, samtidigt finns ett ytterligare misstänkt fall som utreds.
Kalmar län • Publicerad 23 juni 2021
Deltavarianten av covid-19 har för första gången upptäckts i länet.
Deltavarianten av covid-19 har för första gången upptäckts i länet.
Foto: Maksim Tkachenko

– Det faller sig rätt naturligt att deltavarianten också skulle upptäckas i Kalmar län då både Blekinge och Kronoberg haft ett flertal fall den senaste tiden, säger biträdande smittskyddsläkare Arsene Nzobandora i ett pressmeddelande.

I båda fallen pågår smittspårning för att begränsa smittspridningen.

– När vi nu står inför midsommarfirandet är det viktigt att hålla i minnet att pandemin inte är över. Följ de allmänna råden; stanna hemma vid symtom och testa dig, begränsa nya nära kontakter, umgås helst ute, håll avstånd till andra och undvik miljöer med trängsel.

Arsene Nzobandora uppmanar också alla som inte vaccinerat sig att boka tid och se till att man tar båda doserna.

– Vaccinet är det bästa skyddet mot allvarlig sjukdom i covid-19.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer