GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Covid-19: Antalet inlagda på sjukhus ökar

Öland • Publicerad fredag 12:48

Det senaste dygnet har ytterligare 38 fall av covid-19 konstaterats på Öland, enligt den senaste statistiken från regionen.

Foto: Thomas Faull

Det är i paritet med dygnet före, då siffran var 35. Det rör sig om 10 fall i den norra kommunen och 28 i den södra. För Mörbylånga kommun handlar det nu om 94 fall hittills i veckan, för Borgholm 48.

Totalt i Kalmar län har 1 733 personer smittats denna vecka.

På sjukhusen har siffran ökat. 19 personer med covid-19 är inlagda i länet, vilket är fyra fler än dygnet före. Två patienter får intensivvård, båda ligger i respirator. Fyra personer har kunnat skrivas ut.

Under pandemin har 152 personer dött med covid-19 på sjukhus i länet.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.