Annons

Brygga med båtar har slitit sig – riskerar krocka med andra båtar

Räddningstjänsten och Sjöräddningen har ryckt ut för att försöka fånga in bryggan och båtarna.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 8 augusti 2023
brygga, hamnen, Färjestaden, brygga har slitit sig med förtöjda båtar
brygga, hamnen, Färjestaden, brygga har slitit sig med förtöjda båtarFoto: Magnus Anderberg

Klockan 14.47 på tisdagen kom ett larm efter att en brygga har slitit sig i Färjestadens hamn, närmare bestämt norra piren.

– Bryggan har slitit sig i blåsten och har gett sig ut i sundet tillsammans med båtarna som är förtöjda i bryggan, säger Tony Bergelind på Trygghets- och larmcentralen.

Annons

Räddningstjänsten är på plats och även Sjöräddningen är på väg för att assistera.

– Det blåser en del vilket försvårar situationen men de ska försöka fånga upp bryggan och båtarna.

Ölandsbladets reporter är på plats och berättar:

– Det är snarare så att bryggan har än så länge drivit ut cirka tio meter i hamnbassängen tillsammans med ett 20-tal båtar och en bastu som är förtöjda i bryggan. Risken är att den krockar med övriga båtar i hamnen och det kan bli rörigt, säger Magnus Anderberg.

bild 1/2

Uppdatering 15.29:

Två båtar från Sjöräddningssällskapet är nu på plats för att hjälpa räddningstjänsten i arbetet.

Uppdatering 15.42:

– Bryggan har drivit cirka 20-30 meter och planen är att få dit en bärgningsbil som ska vinscha tillbaka bryggan med hjälp av båtarna från Sjöräddningen, säger Tony Bergelind.

Uppdatering 16.39:

– De har säkrat bryggan och kommer inte flyta iväg längre ut. De håller på att vinscha bryggan för att den ska hamna på sin ursprungliga plats. Det är ännu inte klart, säger Tony Bergelind.

Annons

Kommer de att lyckas?

– Jadå, det kommer gå bra. Men det är inte helt enkelt och det ska göras på ett säkert sätt så att inte den andra bryggan, båtar eller folk skadas. Det är ganska blåsigt också vilket gör det svårare.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons