Annons

Borgholm rekommenderar att sjuka barn ska testas

Borgholms kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer att alla barn från förskoleklass och uppåt med symtom på covid-19 ska testa sig.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholms kommun • Publicerad 11 september 2020
Roland Hybelius.
Roland Hybelius.

Borgholms kommun har gått ut med information till vårdnadshavare om hur man ska agera om ens barn är sjukt. Enligt informationen ökar antalet sjukdomstillfällen i skola och förskola.

Borgholms kommun vill att föräldrar till barn med symtom på covid-19 låter testa sina barn.

Annons

”Vi uppskattar om ni gör detta med era barn i skolåldern för att ni och vi ska veta hur snabbt de kan komma tillbaka till skolan”, skriver utbildningschefen Roland Hybelius.

Om man varit sjuk utan att ha tagit prov för covid-19 kan man gå tillbaka till skolan efter att ha varit frisk i två dagar. Om man känner sig frisk men fortfarande har lite hosta eller är lite snorig ska det ha gått minst 7 dygn sedan man först blev sjuk och man ska ha känt sig frisk i minst 2 dygn.

Om man har varit sjuk och tagit ett test som visat att man har covid-19 ska man vara hemma i minst sju dygn sedan första symtomen och dessutom måste man ha känt sig pigg och frisk och utan feber i två dygn. Om man har följt dessa regler men fortfarande har lite hosta eller är lite snorig behöver man inte vara hemma längre.

Om man varit sjuk och tagit ett test som visade att man inte hade covid-19 kan man gå tillbaka till förskola, skola eller annan verksamhet så snart man känner sig frisk och pigg, och inte har någon feber.

Borgholms kommun rekommenderas föräldrar med så kallade 15-timmarsbarn att hålla barnen hemma.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons