Böda Sand: Lanserar det nya semesterkonceptet Champing

Böda Sand har i flera år arbetat med det nya konceptet Champing som ska likna en chartersemester utomlands, fast det är hemma i Sverige.
BÖDA • Publicerad 28 februari 2019
Anna Barkevall, vd för Böda Sand, tror mycket på det nya konceptet Champing.
Anna Barkevall, vd för Böda Sand, tror mycket på det nya konceptet Champing.Foto: Pressbild

För första gången på tio år minskade svenskarnas bokningar av charterresor med flyg förra året jämfört med 2017, det visar resebyrån Tickets undersökning. En av anledningarna tycks vara att svenskar har en allt större medvetenhet kring flygtrafikens effekter för klimatet och därför väljer mer hållbara semestertyper.

Böda Sand, vars bokningssiffror är fyra procent starkare än samma period förra året, tar nu ytterligare ett stort kliv framåt för att möta det behovet och erbjuda ett alternativ för klimatsmarta semesterfirare.

– Vi har sedan flera år tillbaka arbetat med att forma en upplevelse för våra gäster som liknar en chartersemester utomlands, fast hemma. Inför sommaren lanserar vi nu “champing”, lite charter och lite camping helt enkelt. Charterns trygghet går här hand i hand med det naturvänliga och de äventyrliga upptäckterna som campinglivet bjuder på, säger Anna Barkevall, VD för Böda Sand, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Helhetsupplevelsen med mat, nöje, aktiviteter, sol och bad på ett och samma ställe kombinerat med trygghet och ordning och reda i vacker miljö är det som lockar charterturisten. Men samtidigt vill man idag allt mer slippa flyget och långa resor. Vi har länge strävat efter att kunna erbjuda just detta i Sverige och därför är vi glada över att nu lansera champing. Det ska alltid vara lätt för våra gäster att göra klimatsmarta val, det vinner vi alla på.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.