Annons

Besked: Säljer vårdbyggnaden – Så påverkas hälsocentralen

Borgholm Energi har beslutat att sälja den centrala fastighet där Borgholms hälsocentral har sin verksamhet, det framgår av ett pressmeddelande.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 18 mars 2021
Fastigheten Resedan där Hälsocentralen huserar ska säljas.
Fastigheten Resedan där Hälsocentralen huserar ska säljas.Foto: Arkiv

Säljuppdraget har gått till fastighetsmäklare Pontuz Löfgren, vd för Pontuz Löfgren AB.

– Det är jättekul att få ett sådant här förtroende, som inte bara innebär att förmedla affären utan att också hitta en stabil och långsiktig fastighetsägare, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Att förvalta vårdinrättningar är inte något som ingår i Borgholm Energis huvudsakliga uppdrag. Därför har man nu, efter godkännande i kommunfullmäktige, beslutat att sälja fastigheten Resedan 9 längs Norra infarten i Borgholm.

– Genom försäljningen skapar vi resurser som vi som vi kan använda för att finansiera vår kärnverksamhet. Vi tog därför in anbud från flera fastighetsmäklare och Pontuz Löfgren lämnade det mest fördelaktiga anbudet, säger Markus Wertweinros, VD på Borgholm Energi i ett pressmeddelande.

Borgholms hälsocentral påverkas inte av försäljningen – den kommer att finnas kvar som idag även om hyresvärden blir en annan.

– Det är viktigt att inte bara få ett högt pris på fastigheten, som är värderad till 85 miljoner. Vi vill också hitta en långsiktig ägare som är beredd att ta ansvar för bygden och en av anledningarna till att jag fick det här uppdraget är det stora kontaktnät av tänkbara köpare som vi byggt upp under åren, säger Pontuz Löfgren, i pressmeddelandet.

Ölandsbladet följer upp pressmeddelandet med en ny artikel.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons