GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alla över 18 år erbjuds en tredje covid-dos

Vid en pressträff på onsdagsmorgonen meddelade Lena Hallengren (S) att regeringen nu har fattat beslut som möjliggör krav på vaccinpass - vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 deltagare.
Sverige • Publicerad 24 november 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Foto: SeventyFour

Beslutet träder i kraft den 1 december.

Det kan handla om allt ifrån sport- och kulturevenemang till gudstjänster och nattklubbar. Men gäller exempelvis inte restaurangbesök.

Om arrangören inte vill kräva vaccinationsbevis ska deltagarna sitta på anvisade platser med minst en meter mellan sällskapen - som får vara max åtta personer.

Vid samma pressträff meddelade Folkhälsomyndigheten att alla mellan 18 och 65 år nu ska erbjudas en tredje dos covid-vaccin. Rekommendationen är att den ska tas sex månader efter den andra dosen.

– Förhoppningen är att det ska innebära att vi inte behöver införa fler restriktioner, säger Lena Hallengren enligt Expressen.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.