Regeringen inför nya covidåtgärder 23 december

Alla som kan jobba hemifrån ska göra det från och med den 23 december, meddelar statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff.
En rad andra åtgärder införs också, bland annat blir det bara sittande servering på restauranger - och därmed inget nattklubbsfirande på nyår.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 21 december 2021
Statsminister Magdalena Andersson (S) under regeringens pressträff på tisdagen om nya åtgärder kopplade till coronapandemin.
Statsminister Magdalena Andersson (S) under regeringens pressträff på tisdagen om nya åtgärder kopplade till coronapandemin.Foto: Anders Wiklund/TT

Statsminister Magdalena Andersson (S):

Nu är det bara tre dagar kvar till jul. Det är en högtid många av oss ser fram emot och som erbjuder ledighet, inleder hon.

Samtidigt befinner vi oss i ett bekymmersamt läge. Nu ökar smittspridningen snabbt och vi ser en ökad belastning på sjukvården. Spridningen av den nya virusvarianten omikron är bekymrande.

Nu handlar det om att få ner smittspridningen men också att vinna tid, säger statsministern.

Det handlar om att ge människor i sjukvården bättre förutsättningar framöver.

Jag vill nu rikta mig till svenska folket: Vi måste nu ta ett gemensamt ansvar och anpassa oss efter den nya verklighet som råder.

Vi behöver nu återigen göra en kraftansträngning tillsammans.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.