Annons
Nyheter

Klar seger för Lisbeth

Nyheter • Publicerad 20 januari 2010

BORGHOLM

Lisbeth Lennartsson är fortsatt ohotad etta i Centern i Borgholm.

Annons

– Känns bra med ett så stort stöd från medlemmarna, trots ett tufft år, säger kommunalrådet efter klar viktoria i den interna partiomröstningen.

152 medlemmar sa sitt och placerade med bred marginal Lisbeth Lennartsson högst på det som är tänkt att bli Centerns valsedel i kommunfullmäktigevalet.

Efter 59 förstavals-kryss och 963 poäng i omröstningen där 34 personer kandiderade är Lisbeth Lennartsson tillfreds med det politiska utgångsläget, såväl det egna som partiets.

TUFFT

– Listan känns stark med en blandning av nya namn och personer med stor erfarenhet, personer som haft tunga ordförandeposter under den här mandatperioden. Vi har många som har mod att fatta beslut och viljan att vara med och utveckla kommunen.

– För mig personligen känns det bra med ett så stort stöd från medlemmarna. trots ett tufft år på jobbet och privat. Det har varit många tuffa beslut under mandatperioden, som småskolorna och omorganisationen inom omsorgen. Det är lättare att vara populär i medvind, sammanfattar Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholm sedan 2002, då med hård konkurrens från flera centernamn, bland annat Sven-Göthe Lidheim som nu tagit farväl från politiken.

ALDRIG!

Stig Bertilsson räknade in en andraplats i omröstningen, detta efter 10 förstavals-kryss och 698 poäng, och har val-strategin klar.

– Full fart framåt! Det investeras i vår kommun, nästa mandatperiod kanske en miljard kronor och det ska vi som parti vara med och understöda. Det finns massor med utvecklingsmöjligheter och vi har bra beredskap för expansion, förklarar Alböke-sonen.

Socialnämndens ordförande Asta Ivarsson knep tredjeplatsen med 624 poäng, nära hundra poäng mer än ”fyran” Anders Marell och ”femman” Christina Ateva. Utanför topp-fem märks namn som Tore Johnsson (10), Irene de Veer (15) och Henrik Engström (22). Noterbart är att kommunstyrelseledamoten Kenneth Sturesson fick två första-kryss utan att delta.

Annons

– Nu ska vi göra en attraktiv valsedel av detta och i slutänden bestämmer väljarna med sitt kryssande, konstaterar Stig Bertilsson,

Vare sig nummer ett eller nummer två tror att Centerns ras i opinionsmätningarna på riksplanet ska påverka lokalt. En SAAB-tilltufsad Maud Olofsson ska inte få Center-styret på fall.

– Aldrig, utbrister Stig Bertilsson.

– Centern är starkt på kommunal nivå, inflikar Lisbeth Lennartsson.

FOTEN

I Centerns bild av framtidens Borgholms har äldreomsorgen de resurser som efterfrågas och skolor finns i både glesbygd och tätort.

– När det gäller skolorna har vi inte satt ner foten, fast det väl ingen hemlighet att vi hela tiden jobbat för att ha skolor spritt över hela kommunen, säger Stig Bertilsson.

De medel Asta Ivarsson efterfrågar till äldreomsorgen, delvis med argumentet ”de flesta som flyttar hit är i 60-årsåldern”, ska bättre konjunkturer i allmänhet ordna fram.

– Det kommer en vändning i landet och då kan vi fortsätta skjuta på med pengar till äldreomsorgen, säger Lisbeth Lennartsson.

Jobben?

– De som flyttar hit behöver i regel inga jobb. Men de kräver service vilket skapar jobb, svarar Stig Bertilsson snabbt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons