Annons
Nyheter

Haga Park sålt för 1,85 miljoner kronor

Nyheter • Publicerad 26 oktober 2009

För drygt två år sedan sålde Mörbylånga kommun badplatsen Haga Park till en privat entreprenör för 200 000 kronor. I fredag såldes badplatsen vidare för 1,85 miljoner. En värdeökning på 825 procent...

Ölands och givetvis även Mörbylånga kommuns stora turistmagnet är givetvis de magnifika stränderna. Men badstränder måste skötas och just Mörbylånga kommun har genom åren verkat för att privata entreprenörer ska ta hand om skötseln av stränderna.

Annons

När kommunen i början av försommaren 2007 sålde de 55 000 kvadratmetrarna strand som utgör Haga Park för 200 000 kronor, var det således helt i linje med beslutsfattarnas intentioner.

En tung S-politiker, Margaretha Lööf Johansson protesterade dock. Bland annat ansåg hon att fler än den entreprenör som kommunen vände sig till – Mattias Johansson – borde fått chansen att bjuda på objektet.

I ljuset av att samma Haga Park i fredags vidareförsåldes för 1,85 miljoner kronor, kan man kanske säga att man borde ha lyssnat mer på Margaretha Lööf Johansson när det begav sig...

Köpare av stranden är, enligt vad Ölandsbladet erfar, ägaren av Kärnhem AB i Växjö, Anders Öman.

Men han var nu inte den ende intressent som hörde av sig när stranden lades ut på annons för 1,25 miljoner häromveckan.

Intressenter i närområdet, som formerat sig i en särskilt ”nu-tar-vi hand-om-Haga-Park”-grupp, var länge med i budgivningen men gav upp vid 1,2 miljoner kronor.

– Och jag kunde inte heller matcha slutbudet, säger en besviken Joachim Larsson från Motala, som driver ett välkänt vindsurfingföretag.

– Jag hade tänkt utveckla badplatsen och även lagt krut på vindsurfingen i området.

Haga Park är som bekant ett slags vindsurfingens Mecca. Men Joachim Larsson fick alltså ge sig.

– I budgivningslägen gäller det att vara disciplinerad och sätta gränser. Och vi hängde inte med när ribban höjdes hela tiden.

För säljaren Mattias Johansson har dock kampen om Haga Park bara blivit positiv. Hur ofta kan man göra en vinst på 825 procent på bara två år?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons