Annons
Nyheter

Hundratals var utan ström i natt

Närmare 900 Eon-kunder på Öland och i Nybro blev strömlösa på söndagen och natten till måndagen. Vid lunchtid på annandag påsk var fortfarande ett fåtal utan ström.
– Det har varit värsta tänkbara väder med hårda vindar och blöt snö, säger Anders Klemedsson vid Eons pressjour.
Öland • Publicerad 1 april 2018 • Uppdaterad 3 april 2018
Eons tekniker har fått jobba hårt.
Eons tekniker har fått jobba hårt.Foto: /TT

Vid 22.30-tiden på söndagen var 428 kunder strömlösa i Mörbylånga kommunen, enligt bolagets sajt. De drabbade kunderna uppgavs framförallt finnas i Mörbylånga, Kastlösa och Gräsgård.

Strax därefter sjönk antalet strömlösa snabbt, till 114 vid klockan 22.40. Prognosen för att åtgärda felet sattes till midnatt. Men sedan ökade antalet drabbade igen.

Annons

Vid 01-tiden var 690 hushåll strömlösa i Mörbylånga kommun och ytterligare ett antal i Borgholm och i Nybro. I länet var sammanlagt 866 Eon-hushåll utan el.

- Det berodde på det rådande väderläget. Träd har fallit över ledningar och slagit ut strömmen, säger Anders Klemedsson.

Många fick strömmen tillbaka under natten och vid 12-tiden på måndagen ska alla Eon-kunder i länet fått strömmen tillbaka.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons