Annons
Nyheter

”Blufflägenhet” hyrs ut igen

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2009

Det verkar fortfarande inte finnas ett spår av den hyresrättsinnehavare, som hyrt ut sin lägenhet till turister men aldrig gett dem tillgång till bostaden.

Nu har hyresvärden Tommy Johansson beslutat att hyra ut lägenheten på nytt och magasinera de få möbler som fanns i den.

Annons

Ingen i Mörbylånga har sett skymten av den 39-årige mannen och hans fru, som försvann kring midsommar efter att ha lurat åtskilliga turister att betala in pengar för att hyra parets lägenhet. En uthyrning som hyresvärden aldrig givit tillstånd till. En av parets bilar finns kvar utanför bostaden och brevlådan fylls regelbundet med post som aldrig plockas in.

ÖVERGIVEN

Mannen och hans hustru är nu skyldiga tre månadshyror och hyresvärden Tommy Johansson har fått nog.

– Polisen betecknar lägenheten som övergiven, och det gör att vi kan hyra ut den till någon annan, säger han.

På söndag kväll var han själv i lägenheten och plockade ut alla möbler, som kommer att magasineras.

– Vi behåller dem och ser om de hör av sig. I så fall får de lösa ut möblerna genom att betala hyran, säger Tommy Johansson och berättar att inredningen inte uppgår till något större värde.

– Ett bord, några stolar och resesängar. De verkar ha haft väldigt bråttom att lämna bostaden.

Från den 15 september hyr han ut lägenheten igen.

– Det känns skönt. Det har varit svårt att få tag i en hyresgäst, eftersom det blir oroligt när något sådant här sprids. Men om paret kommer tillbaka så har de ingen rätt till lägenheten.

”FÖR JÄKLIGT”

Annons

Det var i början av juli i år som fler och fler turister kontaktade både Ölandsbladet och polisen, sedan de blivit lurade på sitt boende. Några av de drabbade var två finska par, som betalat in sammanlagt 4 800 kronor för lägenheten. Bara tre dagar före resan nåddes finländarna av ett brev där det stod att lägenheten inte kunde hyras ut ”på grund av personliga skäl”. Genom att uppge kontonummer eller postgironummer skulle dock turisterna få tillbaka sina pengar. Men det fick de aldrig.

Camilla Johansson från Söderköping var en annan av de drabbade. Hon lurades att betala in 2 000 kronor.

– Men jag har inte fått tillbaka pengarna. Numera tänker jag inte så mycket på det, men visst känns det lite tråkigt. Det är förjäkligt att de får hålla på så här. Man undrar ju vad de gör nästa gång, säger Camilla Johansson.

Mannen och hans fru är sedan tidigare dömda för bokföringsbrott och olovligt förfogande, men har därefter bytt namn och fortsatt med olika typer av verksamheter. Däribland stug- och lägenhetsuthyrning samt publicering av böcker om alternativmedicin.

MALIN MARKLUND

LURBREV.JPG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons