Nöje

Klart: Lisa Nilsson och Lisa Ekdahl till Halltorps trädgård

Ölandstid Live släpper sina första artister till spelningarna i Halltorps trädgård, som nu på allvar lanseras som en musikarena. Det är inga mindre Lisa Nilsson och Lisa Ekdahl.
HALLTORP • Publicerad 1 mars 2019
Lisa Nilsson kommer att spela i Halltorps trädgård i sommar.
Lisa Nilsson kommer att spela i Halltorps trädgård i sommar.Foto: Caroline Roosmark

De första namnen som presenteras till Halltorps trädgård är inga mindre än Lisa Nilsson och Lisa Ekdahl. Pelle Aldestam, som driver Ölandstid Live, är mycket nöjd med bokningarna.

– Det är fantastiskt att båda kommer hit. Lisa Nilsson spelade på Kackelstugan förra året och sålde då rekordsnabbt slut på biljetterna, det tog bara elva minuter.

– Lisa Ekdahl har jag försökt få till Kackelstugan i fem år. Jag är väldigt stolt över att kunna presentera henne, det är en personlig favorit. Hon ligger nummer två på listan efter Ulf Lundell. Båda artisterna gör väldigt få spelningar i Sverige så det gör konserterna i Halltorps trädgård väldigt exklusivt för Öland.

Lisa Nilsson spelar den 25 juli och Lisa Ekdahl den 2 augusti.

– Det kommer ytterligare två namn som släpps nästa fredag och det är några av Sveriges största artister.

För några år sedan gjorde Helen Sjöholm en spelning i Halltorps trädgård men utöver det är platsen en ny scen på Öland. Pelle Aldestam vill skapa en plats som lockar till skönt häng och fina musikupplevelser.

– Vi kommer att ha sittande publik på stolar formerade som en halvcirkel runt scenen. De kommer att sitta i en nedförsbacke och längst ner står scenen. Vi kommer att ha vip-biljetter på Halltorps terrass.

– Området kommer att hägnas in och på området ska vi skapa en foodcourt med olika typer av öländska råvaror som jag just nu undersöker, det finns mycket gott att välja på. Det blir tidigt insläpp och tanken är att folk innan konserten ska njuta av bra musik och mat tillsammans.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.