Annons
Nöje

Bullet For My Valentine hoppar av Borgholm Brinner – De ersätter

Bullet For My Valentine ställer in sin spelning på Borgholm Brinner av personliga skäl uppger arrangören. Bandet ersätts av svenska hardcorelegendarerna Refused.
BORGHOLM • Publicerad 10 juli 2018
Refused ersätter Bullet For My Valentine på Borgholm Brinner.
Refused ersätter Bullet For My Valentine på Borgholm Brinner.Foto: Dustin Rabin

Den 27 och 28 juli anordnas In Flames egna festival Borgholm Brinner på slottsruinen i samarbete med Live Nation och Krall Entertainment. Arrangörerna är ledsna över Bullet For My Valentines avhopp.

– Men vi är glada att kunna presentera ett av Sveriges mest inflytelserika band någonsin, Refused som ersättare, säger Live Nation i ett pressmeddelande.

Annons

Efter att ha bildats i Umeå 1991 slog Refused igenom på mitten av 1990-talet och deras tredje album ”The Shape of Punk to Come (1997) har blivit en klassiker i genren.

Året efter upplöstes bandet under uppmärksammade former men gjorde en bejublad återförening 2012 och åkte senare på en världsturné med 84 konserter.

2016 släppte de albumet ”Freedom” och enligt arrangören av Borgholm Brinner håller bandet på att spela in nytt material.

– Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons