Världskänt metalband startar festival i slottet

BORGHOLM Artikeln publicerades
Foto:Pressbild

Det världskända metalbandet In Flames kommer till Borgholms slottsruin i sommar. Här ska de anordna Borgholm Brinner som ska bli deras egna sommarfestival. Totalt kommer cirka tio band att spela och In Flames själva gör två konserter.

Sedan tidigare är Diggiloo, GES, Lars Winnerbäck och Sven-Bertil Taube klara för Borgholms slottsruin. Nu breddas spelschemat rejält. Metalbandet In Flames kommer hit för en ny hårdrocksfestival som heter Borgholm Brinner.

Det är en tvådagarsfestival som anordnas den 27 och 28 juli. Varje kväll kommer cirka fem band att spela, som släpps inom kort.

In Flames kommer att avsluta båda kvällarna med två var för sig unika spelningar.

– Jag tror det är alla bands dröm att få något sånt här en vacker dag. Åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det, säger bandets sångare Anders Fridén i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet berättar han vidare att de ser fram emot att samla sina fans till Borgholms slottsruin där de kan spela och njuta av musik samt äta och dricka gott tillsammans.

– Och på ett slott av alla ställen. Det är en annan sak. Det hade inte varit en In Flames-festival om det skulle vara på en åker någonstans. Det måste vara speciellt så att våra fans kan få den ultimata upplevelsen, så att vi kan ge något tillbaka efter att ha varit så fantastiska mot oss i 20 år, med en helg de sent kommer att glömma.

– Vi kommer också att handplocka de bästa banden. Även om vi inte kan säga vilka som ska spela ännu så kan vi lova att ingen blir besviken.

In Flames bildades i Göteborg 1990 och har sedan dess släppt sju album som gått rakt in på topp-10 på albumlistan i Sverige, med två förstaplatser.

De har turnerat världen över ett flertal gånger och spelat med band som Metallica, Disturbed, Iron Maiden, Avenged Sevenfold.

Biljetterna till Borgholm Brinner släpps den 29 januari.