Monasåsen vann guld
Tävlingen är professionell och nationell (nordisk) med en högt kvalificerad jury. Över 500 tävlingsbidrag kom in.
– Vi är stolta och naturligtvis jätteglada. Det är ett kvitto på den kvalitet som vi har som ambition när vi gör vårt mathantverk, säger Christer Fredriksson.
Monasåsen som vann guld under SM i Mathantverk är från början en grill- och BBQ-sås.
– Vi märker att den används till allt. Det kan vara rätter med lamm, pasta, fisk, hamburgare eller musslor.
Företaget drivs av glädje kring genuin mat, äkta smaker och Christer berättar att dialogen med alla matälskare som hittat deras produkter runtomkring i landet ger feedback och inspiration.
– Vi tar nu med Monasåsen till den stora nationella matmässan Stockholm food & wine i Älvsjö/Stockholm.
I samband med matmässan lanseras en helt ny webb-handel för matälskare i landet och utomlands. Tidigare har Fredrikssons tilldelats guld till Het äpple och aprikos-chutney, silver till Fredrikssons juleglögg och till päron- och ingefäramarmelad.
– Kopplingen till Solliden och kungafamiljer är något vi är mycket stolta över. Vi har egen större butik på Solliden, avtal om smaksamarbete och utveckling av produkter på frukt från Sollidens slott och leveranser.
Bland nyheterna ses bland annat en chilimarmelad som är söt och het. Det är alltid något nytt på gång. Lagom till jul släpps tre nya julinspirerade marmelader.
– Vi prioriterar julmässor som är genuina och finns med på Skäftekärr, Himmelsberga, Ekerum, Borgholms torg, Södviks gästgiveri och Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.