Annons
Kultur

Pluras guldkorn lockade till allsång

Plura med band står för de två sista konserterna för i sommar på Kackelstugan. Artisten framträdde på lördagskvällen och står även på scenen ikväll, söndag. Båda konsertkvällarna är utsålda sedan länge.
Västra Sörby • Publicerad 18 augusti 2019
Plura och bandet gjorde sin första av två spelningar på Kackelstugan på lördagskvällen och de blir det avslutande bandet för årets artistkavalkad i Västra Sörby. Ikväll, söndag, ges den sista konserten.
Plura och bandet gjorde sin första av två spelningar på Kackelstugan på lördagskvällen och de blir det avslutande bandet för årets artistkavalkad i Västra Sörby. Ikväll, söndag, ges den sista konserten.Foto: Carin Svensson

Liksom vid de flesta andra av årets konserter på Kackelstugan var lokalen även denna lördagskväll fullsatt på såväl längden som tvären.

– Biljetterna tog slut på några minuter när de släpptes, säger Kackelstugans artistbokare, Pelle Aldestam.

Annons

Inför publikhavet intog Plura scenen tillsammans med sitt band och publiken visade sin uppskattning från början.

Ungefär halvvägs in i lördagens konsert var det läge för kvällens första allsång och filmande telefoner i luften när Plura drog igång Kärlekens tunga.

Efter lite mellansnack bjöd han på Totta Näslunds Mil efter mil, även den en som publiken hängde med i.

När han en stund senare påbörjade konsertens avslutning med vad som skulle bli den sista låten bjöd han på Pojkar, pojkar, pojkar. Återigen var allsång och handklapp i takt ett faktum. Publiken tackade med stora applåder men de ville också ha mer så de ropade och klappade tills det blev en låt till. Som avslutning nummer två framförde Plura och bandet Märk hur vår skugga.

De tackade återigen för sig och den här gången kom de inte in på scenen igen, även om publiken enträget fortsatte att ropa efter mer.

Många dröjde sig sedan kvar efter konserten och njöt av sensommarkvällen i Kackelstugans trädgård.

”Pojkar, pojkar pojkar, här kommer ett hundår till...” sjöng Plura och publiken sjöng med och klappade i takt.
”Pojkar, pojkar pojkar, här kommer ett hundår till...” sjöng Plura och publiken sjöng med och klappade i takt.Foto: Carin Svensson
Kackelstugan var fylld till bredden när det var dags för säsongens näst sista konsert.
Kackelstugan var fylld till bredden när det var dags för säsongens näst sista konsert.Foto: Carin Svensson
Efter konserten dröjde sig besökarna gärna kvar och njöt av sensommarkvällen i Kackelstugans trädgård.
Efter konserten dröjde sig besökarna gärna kvar och njöt av sensommarkvällen i Kackelstugans trädgård.Foto: Carin Svensson
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons