Annons
Kultur

Ölänning debuterar med singel – ”Kan inte bli mer klassiskt än såhär”

Öländska singer/songwritern Lovisa Niklasson släpper idag titellåten ”Skyttegravar” från kommande debut-EP:n som släpps 12 maj.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Södra Öland • Publicerad 19 mars 2021
Lovisa Niklasson debuterar idag med singeln ”Skyttegravar”.
Lovisa Niklasson debuterar idag med singeln ”Skyttegravar”.Foto: Pressbild

Det är klassisk tematik på debuten – fyra låtar om en relation i en utdragen och smärtsam upplösning. Singeln ”Skyttegravar” sätter tonen med en kylslagen fåk som drar in genom sprickorna.

– ”Skyttegravar” handlar om att inte vilja inse att något tagit slut, men också om att känna sig förd bakom ljuset. Som att de båda parterna involverade i en och samma händelse haft helt olika syn på den och agerar därefter. Den ena helt uppslukad av hoppfullhet, ett slags fasad i hopp om att kunna lura sig själv att allt faktiskt är okej, medan den andre förbereder sig för konflikt, säger Lovisa Niklasson i ett pressmeddelande.

Annons

Lovisa Niklasson är uppvuxen i byn Gettlinge på södra Öland. Bara ett stenkast från det mytomspunna och karga Stora alvaret. Hon bor numera i Kalmar, men återvänder ofta till Öland och blir inspirerad av det vindpinade och vemodiga landskapet, vilket sedan märks i låtmaterialet.

19-åringen berättar att den kommande debut-EP:n ”Skyttegravar” handlar om ett krossat hjärta.

– När alla låtar var färdiga så insåg jag att det inte kan bli mer klassiskt än såhär. En breakup-EP”, säger hon och skrattar åt det klassiska och eviga temat.

Men redan nu släpper alltså den textorienterade debutanten ett första smakprov i form av titellåten ”Skyttegravar”.

Omslaget till singeln ”Skyttegravar”.
Omslaget till singeln ”Skyttegravar”.Foto: Pressbild
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons