Annons
Kultur

Maria Brynielsson: Krönika: Bonde söker fru -tittarna reagerar på Mimmis val

Man kan tycka vad man vill om hur killarna betett sig i den pågående säsongen av Bonde söker fru, men sannolikt är det mycket som vi tittare inte får se. Det är ju så det är med TV, mycket som filmas klipps bort.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Krönika • Publicerad 30 november 2023
Maria Brynielsson
Detta är en personligt skriven text i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mimmi Åsenius från Näsby kände att det senaste valet kändes rätt just då.
Mimmi Åsenius från Näsby kände att det senaste valet kändes rätt just då.Foto: Natalia Johansson

För att vi tittare ska känna att det blir mer spännande att se programmet, som nu är inne på 18:e året i rad, måste det ju hända en del under programmets gång.

En sak jag tror att vi alla kan vara överens om är att öländska köttbonden Mimmi inte har det lätt. Att först välja ut vilka killar från brevhögen hon ville dejta på Sundbyholms slott var säkerligen alltifrån lätt. Hennes pappa fick en favorit, Joel, men han valde Mimmi att skicka hem efter ett tag.

Här saknas innehåll

Annons

Hon har redan från start varit noga med att magkänslan måste kännas rätt. Att ha filmkameror nära inpå och samtidigt följa magkänslan och lyssna på vad hjärtat säger kan inte vara lätt. Det kan ju vara tillräckligt jobbigt i vanliga fall att styra sina känslor när man får känslor för någon, det vet nog de flesta av oss som någon gång blivit kära. Inför det senaste avsnittet som visades i onsdags kväll var det alltifrån lätt att rösta ut någon.

Men, Mimmi kände inget pirr för den ena killen så därför var det Martin som fick lämna denna gång. ”Martin förtjänar någon som ser hela honom. Han har så mycket roliga sidor, är genomsnäll, klok, varm och mån om andra. Jag kommer sakna Martin, säger Mimmi tårögd, i programmet.

Nu är det endast två killar kvar på Mimmis gård i Näsby på södra Öland, Jimmy och Erik. Hur allt kommer sluta återstår att se. Hon känner pirr i kroppen med båda killarna så nu gäller det att ta reda på vem hon känner mest för och kan tänka sig att fortsätta dejta framöver.

Förhoppningen är ju att det ska klicka och att det finns en framtid tillsammans med en av killarna som är kvar på gården. Kommentarer från tittarna visar att det inte är alla som tycker att Mimmi valt rätt. Erik är det många som beskriver som svartsjuk. Det kanske stämmer, men samtidigt så är det kanske så att TV4 klippt ihop det på det viset så att vi tittare ska uppfatta det så.

Många av oss som följer bönderna i deras jakt på kärleken skulle säkert även vilja se allt som är bortklippt, men det får vi inte. Så vi får lita på att Mimmi gör det som känns rätt för henne. Det är ju hennes val att välja och inte vårt. Hon ser ju även det som vi tittare går miste om...

Nästa onsdag blir det att inta soffan igen, inte helt osannolikt med en popcornskål i knät. För, nu måste vi ju se hur allting fortsätter i jakten på den stora kärleken.

Annons
Annons
Annons
Annons