Annons
Kultur

Julkonsert i Borgholms Bio

En ny tradition skapas i Borgholm då man söndagen den 16 december gör jul i Borgholms bio.
Borgholm • Publicerad 12 december 2018
Lola Regenthal troio medverkar under julkonserten på Borgholms bio.
Lola Regenthal troio medverkar under julkonserten på Borgholms bio.Foto: Pressbild

– Vi vill skapa nya traditioner här i Borgholm och en av dem är en julkonsert den 3:e advent, säger Nanna Sveinsdóttir.

– Vi har också tänkt återinföra Magnoliafesten som vi förstått varit en tradition här för många år sedan. Det svåra är att veta när den blommar, säger Nanna med ett skratt, och tillägger:

Annons

– 2019 får vi nog tyvärr inte till det på grund av att jag ska operera min nacke i februari och inte kommer att vara på plats i Borgholm till blomningen så just nu fokuserar vi på Julkonserten i första hand.

Medverkar gör Lola Regenthal Trio, P-O Rylander på piano, Josefin Westman, folksångerska från Uppsala, Yonas Tato på Gitarr, Kalmarbaserade Sarbast Hassan på Oud med mera, Oskar Forsberg från Uppsala på saxofon och om orken räcker till värdinnan Nanna Sveinsdóttir.

– Det blir ett varierat program berättar Nanna. Julejazz blandas med klassiska julsånger i damkörsarrangemang, folksånger i stämmor och då och då en orientalisk twist.

– Sen har jag hört ryktas på stan att poeten Bertil Gralvik skall medverka på något vis, men det är inget jag vet något om så den som vill veta om ryktet är sant eller falskt får helt enkelt komma hit och se själv.

Efter konserten kommer gästerna att bjudas ut på den kulturminnesmärkta innergården för att avnjuta glögg och pepparkaka.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons