Kultur

Hitsen radades upp i slottsruinen

40-årsjubilerande Wilmer X tillsammans med Nationalteatern och komikern Lennie Norman spelade i Slottsruinen på torsdagskvällen. En skön kväll med många välkända låtar och en komiker i god form.
Borgholm • Publicerad 3 augusti 2018
Detta är en recension i Ölandsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Wilmer X inledde konserten på torsdagskvällen.
Wilmer X inledde konserten på torsdagskvällen.Foto: Carin Svensson

Banden fick dock inte riktigt den där rätta kontakten med sin publik, bäst lyckades Wilmer X med det då de också bjöd in publiken mera med aktivitet och igångsättande handklappningar från scenen. Båda banden har sin trogna publik och en välkänd repertoar av låtar och i de största hitsen blev det en del medsjungande och handklapp från publikens håll.

Wilmer X inledde och Nisse Hellberg uttryckte sin glädje över att spela i Borgholm:

– Underbart! det är kul att vara tillbaka i Borgholms slottsruin, det är vi som är Wilmer X.

Lennie Norman tog vid efter deras spelning och han skämtade på sitt karaktäristiska vis om allt mellan himmel och jord, bland annat om det här med ålder och när en man kan kallas gubbe:

Lennie Norman skämtade bland annat om åldrande.
Lennie Norman skämtade bland annat om åldrande.Foto: Carin Svensson

– Gubbe är ingen ålder, Keith Richards till exempel, han är sannerligen ingen gubbe! Gustav Fridolin, däremot, han var gubbe när han föddes, tyckte komikern.

Nationalteatern avslutade kvällen.
Nationalteatern avslutade kvällen.Foto: Carin Svensson

När Nationalteatern senare gick på scenen inledde Ulf Dageby med att recitera några ord från låten som skulle komma och drog sedan igång med ”Sent en lördag kväll”. Det var han, Anders Möller och Matilda Sjöström som stod för sånginsatserna för kvällen. De lyckades inte riktigt att få den där rätta kontakten med sina åhörare, bäst lyckades de när Matilda framförde ”Hanna från Arlöv” och ”Doin' the omoralisk schlagerfestival” som lockade fram kvällens första riktiga jubel från publiken.

Plats: Borgholms slottsruin

På scenen: Wilmer X, Lennie Norman och Nationalteatern.

Bäst: Lennie Norman och Matilda Sjöström

Publiken: Inte så stor, omkring 1200 personer, och ganska stillsam.

Carin SvenssonSkicka e-post