Annons
Kultur

Guldbaggevinnare kommer till Löttorp

Filmvänner bör boka in lördagen den 6 april i sina almanackor. Då kommer Guldbaggevinnaren Johan Testad till Centrumbio i Löttorp och berättar om sitt arbete med filmmusiken till Goliat.
Löttorp • Publicerad 22 mars 2019
Johan Testad berättar om sin filmmusik i Löttorp den 6 april.
Johan Testad berättar om sin filmmusik i Löttorp den 6 april.

Filmen Goliat i regi av Peter Grönlund släpptes i oktober förra året och skildrar ett familjedrama. Det handlar om Kimmie, vars pappa ska inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff. Med pappan borta måste Kimmie försörja familjen och ta över sin pappas kriminella affärer.

Filmen belönades med fyra guldbaggar: förutom för bästa musik även för bästa manliga huvudroll (Joakim Sällquist), bästa manus (Peter Grönlund) samt bästa klipp (Dino Jonsäter).

Annons

I samband med filmvisningen lördagen den 6 april kommer Johan Testad att berätta om sitt arbete med musiken.. Senare på kvällen erbjuder Kalk en guldbaggemeny med filmquiz.

Johan Testad är en svensk kompositör och musiker, bosatt i den lilla byn Tibble i Dalarna. 2003 började han samarbeta med regissören Daniel Wallentin som då gick på Dramatiska Institutet. Johan skrev musik till Daniels skolfilmer, och det blev en inkörsport till filmmusikens värld.

Johan testad har komponerat musiken till bland annat filmen ”Tjuvheder”och TV-serien "Morden i Sandhamn".

2012 startade Johan Testad bandet Tibble Transsibiriska, en balkan-inspirerad orkester som turnerat världen runt.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons