GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En välarrangerad rockfestival med stor publik

Kvinnor och män i blandade åldrar, många är klädda i svart men även i pastellfärger och blommigt, en del har kedjor och nitar - andra inte. Många har piercingar och tatueringar - men inte alla. Trodde ni att alla rockfans är stöpta i samma form? Fel, de som är med på Borgholm Brinner kommer i många olika former.
Borgholm • Publicerad 28 juli 2018
Detta är en recension i Ölandsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
In Flames, bandet som är initiativtagare och arrangör till Borgholm Brinner, spelar sist både fredag och lördag.
In Flames, bandet som är initiativtagare och arrangör till Borgholm Brinner, spelar sist både fredag och lördag.Foto: Carin Svensson

Danko Jones, sångare i gruppen med samma namn, slog ett slag för den gemenskapen med orden:

– Jag tycker att alla ”rock n' rollare”, ”heavy metal headbangers” och poprockare ska ena sig och stå som en.

Omkring fyra tusen av dessa rockare samlades på fredagen i och kring Borgholms slottsruin för att från med fredag eftermiddag vara med på den rykande nya hårdrocksfestivalen ”Borgholm Brinner”.

– Coolt namn men med dålig tajming, sa Dark Tranquillitys sångare, Mikael Stanne, och verkade syfta på landets alla bränder.

Dark Tranquillity gick på scenen som band nummer två.
Dark Tranquillity gick på scenen som band nummer två.Foto: Carin Svensson

Fem band per dag spelar och under fredagseftermiddagen och -kvällen spelade: Comeback kid, Dark tranquillity, Danko Jones, Raised Fist och sist men inte minst bandet som arrangerat festivalen, In Flames.

För varje band som spelade kom det allt mer publik in i slottsruinen, stämningen byggdes upp mer och mer och när sista spelningen - med In Flames på scenen - skulle äga rum var såväl trycket som stämningen hög. Publiken hoppade, klappade händerna i takt med musiken och böljade med uppsträckta händer. I vissa låtar tog de över sången helt och hållet. Hade Borgholms slottsruin fortfarande haft tak så hade det lyft då.

Alla banden gav bra konserter och festivalen är välarrangerad. Det finns säkerhetsvakter, ordningsvakter och ett sjukvårdsteam på plats och de gör snabba insatser om behovet uppstår. Dessutom går personal hela tiden och plockar burkar och skräp så festivalområdet hålls rent.

En välarrangerad festival med bra band

Plats: Borgholms slottsruin

På scenen: Comeback kid, Dark Tranquillity, Danko Jones, Raised Fist, In Flames, Tribulation, Satyricon, Graveyard och Refused.

Bäst: Danko Jones och In Flames.

Publiken: Rockande, klappande och sjungande.

Comeback kid spelade på eftermiddagen.
Comeback kid spelade på eftermiddagen.Foto: Carin Svensson
Danko Jones, sångare och gitarrist i gruppen med samma namn.
Danko Jones, sångare och gitarrist i gruppen med samma namn.Foto: Carin Svensson
Raised Fist höll högt tempo.
Raised Fist höll högt tempo.Foto: Carin Svensson
Det stora publikhavet hoppade, böljade och sjöng med händerna i luften.
Det stora publikhavet hoppade, böljade och sjöng med händerna i luften.Foto: Carin Svensson
Carin SvenssonSkicka e-post