Kultur

Brolle turnerar med Diggiloo

Nyligen presenterades att norrländska rockkungen Brolle ska åka på turné med Diggiloo. Ett av stoppen blir i Borgholm.
Borgholm • Publicerad 11 mars 2019
Brolle medverkar i årets Diggilooturné.
Brolle medverkar i årets Diggilooturné.Foto: Pressbild

Brolle fick sitt genombrott i kanal 5:s talangjakt Popstars 2001. Året efter kom debutsingeln Playing With Fire. Sedan dess har han setts i flera olika sammanhang såsom Körslaget, Ladies Night och roller i musikaler. Brolle har även blivit utsedd till Sveriges sexigaste man och Årets norrbottning. 2011 deltog han i Melodifestivalen med 7 Days and 7 Nights.

Därefter har Brolle turnérat i folkparker och på arenaturné. När han kommer till Borgholms idrottsplats den 26 juli får han sällskap av John Lundvik, Jessica Andersson, Arvingarna, Magnus Carlsson, David Lindgren, Mariette, Mimi Werner och Thomas Petersson.

Diggiloo är Sveriges största sommarturné som startades av bland andra Lasse Holm 2003. Årets turné inleds den 3 juli på Malmö Arena och spelas sedan ytterligare 23 gånger runt om i Sverige med avslutning den 24 augusti på Sundbyholms Slott i Eskilstuna.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.