Annons
Kultur

Bonde söker fru-Isak: ”Någon som är rolig, har lätt för skratt”

Han är en av bönderna som söker kärleken i tv-rutan. Ölandsbladet tar pulsen på mjölkbonden Isak Johansson, 30-åringen i Lilla Hult.
Lilla Hult • Publicerad 30 mars 2024 • Uppdaterad 2 april 2024
TV4 har varit runt i byn och filmat Isak Johansson inför den presentation som kommer visas den 1 april.
TV4 har varit runt i byn och filmat Isak Johansson inför den presentation som kommer visas den 1 april.Foto: Natalia Johansson

Vi träffas i fikarummet intill mjölkrummet på gården i Lilla Hult. Här driver Isak, tillsammans med sin pappa, familjens moderna och stora gård. Det blev i början av veckan klart att Isak Johansson är en av deltagarna i tv-succén Bonde söker fru och vi vill såklart ha en närmare presentation av den här killen.

Isak berättar att han vid flera tillfällen tidigare har fått förfrågan om han vill medverka i programmet.

Annons

– Jag har inte varit i det läget att jag tyckt att det passat eller att jag varit sugen. När jag blev singel i höstas tänkte jag att jag ger det en chans. Det kan vara roligt och spännande. Jag är inte så bra på att öppna upp mig och prata känslor, så bara det kan vara bra träning, säger 30-åringen med ett skratt.

Isak bor i sin egna bostad, ett stenkast från lantbruket och TV4 har varit runt i byn och filmat honom inför den presentation som kommer visas den 1 april.

Hur är nerverna?

– Det är rätt så lugnt, jag är lugn av mig som person. Det är först nu när nyheten släppts jag känner att det är på gång. Innan har jag inte riktigt tänkt att det är verklighet.

Vad tror du, kommer det bli filmkameror i byn i sommar och ett hus fullt med tjejer?

– Haha, ja det hoppas jag.

Om vi får följa dig i sommar, vad kommer du i så fall hitta på?

– Det vore kul att visa något nytt av lantbruket som man annars inte får se, och att man såklart även visar det fina med det här livet.

Isak är en person som gillar att hålla sig sysselsatt. Det finns alltid något att snickra, svetsa och bygga på, utöver de vanliga gårdssysslorna.
Isak är en person som gillar att hålla sig sysselsatt. Det finns alltid något att snickra, svetsa och bygga på, utöver de vanliga gårdssysslorna.Foto: Natalia Johansson

Vad säger pappa?

– Han verkar mest känna ”det är bäst att simma i lugna vatten, det här kommer bli stressigt för dig Isak”.

Annons

Vad kan man säga om dig som person?

– Jag är rätt så driven. Om det är något jag tycker är roligt kan jag lägga väldigt mycket tid på det.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut här på gården?

– Jag börjar en morgon med att fodra djuren, ser så allt är helt, rent och allt är riktigt. Därefter är det beroende på säsong, men det kan det vara allt från att serva maskiner, dra igång för vårbruket eller ta en skörd. Det finns alltid något att fixa med.

Finmiddag eller grillning?

– Jag äter hellre ute i naturen än sitter inne i stan på en finmiddag.

Är det svårt att dejta?

– Jag har haft svårt att dejta för jag har prioriterat fel och inte tagit mig tiden att träffa den rätta. Men jag har tänkt mycket sista tiden på vad jag gjort fel tidigare, eller behöver förbättra. Att man inte bara ska köra sitt egna race utan tänka på att man är två.

Så, vilken sorts partner söker du?

– Det får gärna vara någon som är lite självständig, med driv och pondus som gärna hittar på egna idéer och har egna intressen. Det blir ofta så i det här yrket att under vissa perioder är det mycket att göra och det kan bli sena kvällar. Hon får gärna ha ett intresse vid sidan av, så hon inte bara sitter och väntar.

Annons

– Utseendet spelar inte så stor roll, egenskaper är viktigare. Det behöver vara någon som är rolig och har lätt för skratt. Någon som är självgående, handlingskraftig, familjär, social och gärna djurvän.

Hon behöver inte vara intresserad av bondelivet?

– Nej, verkligen inte, eller helst inte. Men hon måste vara öppen för det och ha förståelse att man kanske inte kan planera helgen utan det kan bli lite ändringar i sista minuten...

Fram till 12 maj går det att skriva till bönderna, Ölandsbladet kommer följa Isak på hans kärleksresa.
Fram till 12 maj går det att skriva till bönderna, Ölandsbladet kommer följa Isak på hans kärleksresa.Foto: Natalia Johansson

Brukar du själv kolla på Bonde söker fru?

– Jo, en del. Jag brukar kika på början och slutet, sedan i mitten tappar jag det lite. Men det är kul att se intrigerna, då ser man att andra inte heller har det så lätt alla gånger, att det är normalt, haha.

Isak är en person som gillar att hålla sig sysselsatt. Det finns alltid något att snickra, svetsa och bygga på, utöver de vanliga gårdssysslorna.

Vad hade du blivit om inte bonde?

– När jag gick ut nian var förstahandsvalet VVS:are eller elektriker. Jag är intresserad av att bygga och snickra, så Ingelstorpsgymnasiet var vid den tiden mitt tredjehandsval. Men nu känns det toppen, helt rätt. I det här jobbet som bonde får man lära sig mycket nytt och bygga och reparera är också en självklar del.

Vad gör du på fritiden?

– Jag tränar en del på gym, mest för att hålla igång. Sedan blir det lite socialt, man träffar kompisar i samma veva. Jag började med med kitesurfing för några år sedan, något som är riktigt kul. Sedan brukar jag åka iväg på semester under vinterhalvåret.

Annons

De senaste åren har han varit en månad i Brasilien och sedan en månad i Sydafrika och kitesurfat.

– Men även Öland är bra, blåser det kan man få alla vindriktningar. Jag brukar köra Grönhögen, Haga Park, Norra Öland och lite på fastlandet. Är jag ledig, och det blåser, då ger jag mig ut.

Låter som du är äventyrlig av dig...

– Jo, men det skulle jag nog säga. Jag tycker om när man känner att det pirrar i magen, att få den där adrenalinkicken.

Fram till 12 maj går det att skriva till bönderna, Ölandsbladet kommer följa Isak på hans kärleksresa.

Isak Johansson söker en partner som är självgående, handlingskraftig, familjär, social och gärna djurvän.
Isak Johansson söker en partner som är självgående, handlingskraftig, familjär, social och gärna djurvän.Foto: Natalia Johansson
Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons